Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.01.2021

Redden Warner en streamingdiensten Amerikaanse bioscopen in het voorjaar?

door Vertigo

Door het uitstel van onder meer The King’s Man, No Time to Die en A Quiet Place Part II staan er momenteel tot eind april slechts tien releases van grote studio’s gepland.

Daartoe behoren vijf Warner-films die in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max verschijnen: The Little Things, Judas and the Black Messiah, Godzilla vs. Kong, Tom and Jerry en Mortal Kombat.

Warner kreeg onlangs heel wat kritiek van bioscoopuitbaters omdat al zijn 2021-films een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease krijgen, maar lijkt nu een van de weinige studio’s te zijn waarop de Amerikaanse bioscoopuitbaters in het voorjaar kunnen rekenen.

De Amerikaanse bioscoopketens AMC en Cinemark verkopen zelfs al tickets voor The Little Things, een politiethriller met Denzel Washington die in de VS op 29 januari verschijnt.

Cinemark vertoont momenteel ook de Netflix-film The White Tiger, terwijl de keten vroeger niet met de streamingdienst in zee wilde gaan omdat hij zich niet aan de traditionele exclusieve bioscooprelease van negentig dagen houdt. Eerder vertoonde Cinemark ook al Amazon Primes One Night in Miami.

Bron: IndieWire