Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.12.2022

Ernest & Célestine: Op avontuur in Brabbelland: Superieure animatiesequel (recensie)

door Chris Craps

De avonturen van de knorrige beer Ernest en het rebelse muisje Célestine werden tien jaar geleden door Benjamin Renner, Vincent Patar en Stéphane Aubier (Paniek in het dorp) in een avondvullende aquarelanimatiefilm gegoten. Met enorm veel succes, dat zelfs leidde naar een verdiende Oscarnominatie. Veel beter leek een animatiefilm voor kinderen niet te kunnen worden. Toch is de sequel nog beter.

Op avontuur in Brabbelland schiet meteen uit de startblokken. Omdat ze geen eten meer hebben, wil Ernest viool spelen op straat om toch een paar geldstukken te verdienen, maar Célestine breekt het instrument. De enige die het ding kan maken, woont in Brabbelland, waar Ernest geboren is. Maar de beer wil om nog onbekende redenen niet terug. Célestine trekt er dan maar in haar eentje op uit.

Het verhaal is zo eenvoudig, strak en vol kleine verrassingen dat je je als begeleidende volwassene geen moment verveelt. Nieuwe regisseurs Julien Chheng en Jean-Christophe Roger hebben het onderste uit de kan gehaalde ook qua niveau van de heel knappe aquareltekeningen. Een must dus voor ouders die hun jonge kinderen tijdens de kerstvakantie willen laten kennismaken met de bioscoop.

>>Klap

De tweede aquarelanimatiefilm rond de knorrige beer Ernest en het rebelse muisje Célestine speelt zich vooral af in Brabbelland, waar Ernest geboren is. De ideale eindejaarsfilm voor ouders met jonge kinderen. Van het niveau van Wolfwalkers.

Regie Julien Chheng & Jean-Christophe Roger
Cast Lambert Wilson, Pauline Brunner, Michel Lerousseau
Speelduur 1u20
Vanaf 21 december in de bioscoop