Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2017

Er was ooit sprake van een G.I. Joe/Transformers-crossover

door Marlies Hamal

Van filmstudio Paramount verschijnt deze zomer alweer de vijfde film uit de Transformers-franchise, maar op de derde G.I. Joe-film is het nog altijd wachten. Regisseur D.J. Caruso zou de threequel aanvankelijk regisseren, maar koos uiteindelijk voor xXx: Return of Xander Cage. De regisseur had echter wel al plannen voor de G.I. Joe-film: het zou een crossover worden met Transformers.

Caruso vertelt dat hij een paar keer met de studio en acteur Dwayne Johnson samenzat om de toekomst van de G.I. Joe-franchise te bespreken. De tweede film deed het iets beter dan de eerste, maar volgens de regisseur zou de derde film iets extra’s nodig hebben. Hij stelde een crossover met Transformers voor, maar dat leek de studio geen goed idee.

“Ze waren nog niet klaar om die universums te laten samenkomen. Het zal er uiteindelijk wel van komen, waarschijnlijk wanneer Michael Bay de Transformers-franchise heeft losgelaten. We zullen er in de toekomst opnieuw over praten. G.I. Joe is een waardevolle franchise. Ze willen deze helemaal goed krijgen en naar een hoger niveau tillen.”

Op dit moment werkt een team van schrijvers onder leiding van scenarist en Winter’s Tale-regisseur Akiva Goldsman aan een plan voor de volgende films in de speelgoedfranchise.

Bron: /Film