Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.05.2018

En wat vindt Harrison Ford van Solo: A Star Wars Story?

door Vertigo

Han Solo-acteur Harrison Ford gaf zijn opvolger Alden Ehrenreich uit Solo: A Star Wars Story advies over de rol en zijn zegen. Ondertussen heeft Ford de film tweemaal gezien en heeft hij Ehrenreich ook zijn goedkeuring gegeven.

Ford belde Solo: A Star Wars Story-regisseur Ron Howard dolenthousiast op om te zeggen hoe goed hij de film vond. “Ik heb Harrison nog nooit uitbundig horen spreken over eender welk onderwerp,” zei Howard, “en hij bleef maar doorgaan over de film. Hij zei dat Alden het uitstekend had gedaan en zich de rol had toegeëigend.”

Voor de opnames van Solo: A Star Wars Story spraken Ford en Ehrenreich uitgebreid over het personage. “Het was heel mooi van Ford om met Alden te praten over zijn herinneringen aan de eerste keer dat hij het script voor Star Wars las en wat George met Han had gedaan,” zei Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy begin dit jaar. “Hij vertelde wie het personage precies was en welke gesprekken hij met George Lucas had gehad over de ontwikkeling ervan.”

“Dat inzicht was van onschatbare waarde voor Alden. Op verscheidene momenten tijdens de shoot moest Alden denken aan dingen die Harrison hem had verteld. Dat heeft Alden heel goed geholpen.”

Ehrenreich zei zelf dat hij het personage had benaderd door zoveel mogelijk van zijn ontmoeting met Ford te verwerken en voor de rest te vertrouwen op zijn instinct. De acteur wilde in geen geval Fords werk zodanig bestuderen dat zijn vertolking een imitatie werd.

“Net zoals in een biografische film gaat het je al snel over het verhaal en de personages,” zei Ehrenreich. “Als acteur moet je hetzelfde doen als in een andere film: ervoor zorgen dat de scène goed zit en je personage echt doen aanvoelen.”

Bron: IndieWire