Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.03.2019

En toen was er nog maar één Blockbuster-videotheek op de wereld

door Vertigo

In april sluit het laatste, Australische filiaal van de videotheekketen Blockbuster zijn deuren. Daardoor blijft er nog maar één afdeling ter wereld over, namelijk in het Amerikaanse Bend.

Volgens Sally Russell, de burgemeester van het dorpje in de staat Oregon, is de videotheek blijven bestaan omdat mensen in de regio niet altijd toegang hebben tot supersnel internet om te kunnen streamen. Mensen van verre dorpjes zakken vaak af naar Bend om boodschappen te doen en gaan dan ook even bij Blockbuster binnen.

“Vinyl is ook terug in trek,” zei ze. “Plots wil iedereen opnieuw een platenspeler hebben. Op dezelfde manier is er interesse om Blockbusters ouderwetse manier van films bekijken in stand te houden.”

De Blockbuster in Bend is ondertussen ook een toeristische trekpleister geworden waar niet alleen films worden verhuurd maar ook Blockbuster-merchandise wordt verkocht.

“Het feit dat we de laatste zijn, heeft ons haast nieuwe energie gegeven,” zei eigenares Sandi Harding. “We worden als beroemdheden behandeld.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: