Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.04.2021

Elliot Page openhartig over Hollywood-druk om er vrouwelijk uit te zien

door Vertigo

Acteur Elliot Page (Juno, Inception) kondigde onlangs dat hij transgender is en heeft in een interview met Oprah Winfrey teruggeblikt op de druk die hij voelde in Hollywood om er vrouwelijk uit te zien.

Voor een vertoning van Inception in Parijs moest Page van zijn manager uit drie jurken kiezen. “Ik kreeg een paniekaanval en tijdens de afterparty ben ik flauwgevallen,” zegt hij. “Dat is me al vaak overkomen.”

Page voegt eraan toe dat hij al sinds zijn jeugd te horen krijgt dat de manier waarop hij zit, wandelt of zich kleedt niet vrouwelijk is. “Elk aspect van wie je bent wordt constant geobserveerd en in een van twee hokjes geduwd,” zegt de acteur.

Verder heeft Page herinneringen opgehaald aan de Oscars in 2008 toen hij genomineerd was voor zijn rol in Juno. “Dat was een redelijk intense ervaring,” zegt hij.

“Ik weet nog dat het onmogelijk leek om aan de mensen duidelijk te maken hoe ongemakkelijk ik me voelde omdat iedereen zo opgewonden was,” vervolgt hij.

“De film werd onverwacht een hit, ik werd vrij beroemd en ik had het gevoel dat ik niet kon uitdrukken hoe pijnlijk dat was. Bijgevolg kon ik mezelf er niet toe brengen om naar foto’s vanop de rode loper te kijken.”

“Sommigen zullen nu misschien zeggen dat ik me aanstel,” voegt hij eraan toe. “Zo’n opmerkingen zorgen ervoor dat je je pijn verdringt in plaats van ze te confronteren.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: