Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.05.2018

Eerste trailer Queen-biopic online

door Vertigo

De opnames van Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody leken even in de problemen te zitten toen regisseur van het eerste uur Bryan Singer plots niet meer kwam opdagen. Dexter Fletcher (Eddie the Eagle) nam in allerijl zijn plaats in en bracht het project rond de iconische Queen-frontman (Rami Malek) tot een goed einde. Een eerste trailer is hieronder te bewonderen.

Singer werd twee dagen na zijn ontslag beschuldigd van seksueel misbruik. Hij zou ook in de clinch gelegen hebben met hoofdrolspeler Malek.

Fletcher was ook al bij aanvang van het project in de running als regisseur. Men was onder de indruk van zijn theatermusical Sunshine on Leith, gebaseerd op nummers van The Proclaimers. In 2014 trok hij zich echter terug uit het project, omwille van een meningsverschil met producent Graham King over onder meer het R-rated maken van de film.

“Mijn versie van Bohemian Rhapsody was al volop in ontwikkeling,” zei de regisseur. Daarin zou Ben Wishaw (Q in de huidige James Bond-films) de rol van de Queen-frontman op zich hebben genomen. “Na het vertrek van Singer werd ik gecontacteerd door de producenten, omdat ik vertrouwd was met het onderwerp en de film.”

“Ze vertelden mij dat de film af moest,” zei Fletcher, “en ze gaven mij de verantwoordelijkheid om hem af te werken. Ik kwam erbij tijdens de laatste fase van de opnames en de montage. Ik kon er mijn stempel op drukken, maar kon de film niet volledig naar mijn hand zetten. Twee derde was reeds klaar, dus moest ik rekening mee houden met het reeds gedraaide materiaal en ervoor zorgen dat ik het eer aandeed.”

Of Fletcher ook als regisseur in de aftiteling zal staan, is nog niet bekend. “Ik weet ook niet of dat echt belangrijk is,” zei hij. “De film staat op zich en dat is het voornaamste. Ik ben gewoon dankbaar dat ik de kans heb gekregen om een sterke film tot een goed einde te brengen. Het publiek zal er weg van zijn. Rami is een revelatie.”

Bron: IndieWire