Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.09.2021

Eerste stills nieuwe Guillermo del Toro met Bradley Cooper & Cate Blanchett online

door Vertigo

Guillermo del Toro heeft in het magazine Vanity Fair de eerste stills van zijn nieuwe film Nightmare Alley met onder meer Bradley Cooper, Cate Blanchett, Rooney Mara, Willem Dafoe en Toni Collette onthuld.

De film is gebaseerd op William Lindsay Greshams gelijknamige roman en gaat over Stanton Carlisle (Cooper), een voormalige kermiskramer die een beroemde artiest is geworden en doet alsof hij gedachten kan lezen om rijke mensen op te lichten.

Stanton slaat de handen in elkaar met Dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), een psychiater die hem aanvankelijk probeert te ontmaskeren maar in zijn plannetjes verstrikt raakt.

Nightmare Alley is een film noir, maar del Toro is er zich van bewust dat de titel en zijn naam een nieuwe film met monsters à la Pan’s Labyrinth of The Shape of Water doen vermoeden.

“Dat is reeds gebeurd in het verleden,” zegt de regisseur. “De mensen verwachtten dat Crimson Peak een horrorfilm was. Ik wist dat het een gotisch romantisch verhaal was, maar dat was heel moeilijk om over te brengen.”

“Hoe dan ook heeft Nightmare Alley geen bovennatuurlijk aspect,” vervolgt hij. “Het verhaal speelt zich volledig in een realistische wereld af zonder fantasy-elementen. Het is een andere soort film dan men van me gewoon is.”

Bron: Vanity Fair