Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2021

Edgar Wright onthult welke bevriende topregisseur Last Night in Soho-titel suggereerde

door Vertigo

Edgar Wright heeft onthuld dat de titel van zijn nieuwe film Last Night in Soho hem werd ingefluisterd door zijn goede vriend Quentin Tarantino.

“In Death Proof gebruikt Quentin Hold Tight van Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich,” zegt Wright. “Ik was met hem aan het praten over dat liedje en die band, en hij vroeg me of ik ooit hun nummer Last Night in Soho had gehoord. Toen zette hij het op en zei hij dat het de beste titelmuziek was voor een film die niet bestond.”

Wright vertelt dat Last Night in Soho oorspronkelijk Red Light Area heette. Die titel schrapte hij echter omdat er al een film met Cillian Murphy genaamd Red Lights was. Ook zijn tweede titelidee, The Night Has a Thousand Eyes, liet Wright varen nadat hij op IMDb ontdekte dat het al eens gebruikt werd.

“Toen kon ik er niet meer om heen,” zegt Wright. “Ik had het nummer Last Night in Soho gehoord en vond het geweldig. Quentin was op dat moment druk bezig met Once Upon a Time in Hollywood en dus had ik niet echt de tijd om hem het nieuws te vertellen.”

“Uiteindelijk stond het in de kranten en vroeg ik hem of hij niet kwaad was op me,” vervolgt hij. “Zijn antwoord was: ‘Weet je wat? Enkel jij zou die film kunnen maken.”

Tarantino voegde eraan toe dat het eigenlijk regisseuse Allison Anders, met wie hij samenwerkte aan de anthologie Four Rooms, was die Last Night in Soho de beste titelmuziek voor een onbestaande film noemde. Wright besloot om hen allebei te bedanken in de eindgeneriek van de film.

Bron: IndieWire