Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.06.2018

Eerste recensies van Incredibles 2 online

door Vertigo

Wij moeten er nog even op wachten, maar Incredibles 2 komt deze week in de Amerikaanse zalen. De filmpers aldaar heeft bijgevolg uitgebreid zijn mening gegeven over Brad Birds langverwachte Pixar-sequel en het gros van de critici is alvast heel enthousiast.

EW prijst de actiescènes en noemt ze zelfs de beste in het superheldengenre van de laatste tien jaar. Helaas vindt men het verhaal niet avontuurlijk genoeg.

Variety deelt die mening en schrijft dat de film in tegenstelling tot de eerste niet weet te verrassen en vernieuwen.

Vox zegt eveneens dat het verhaal, de actie en de emoties verbleken bij het origineel, maar kon wel genieten van de slapstick-humor, de hilarische nieuwe personages en “een handvol scènes die niet moeten onderdoen voor elke uitstekende Pixar-film.”

De actie valt ook in de smaak bij Vulture die hoopt dat makers van andere superheldenfilms Incredibles 2 zullen bekijken en zich een beetje schamen. “Ze zouden beter een voorbeeld nemen aan Bird en ons één geweldig actiehoogtepunt geven in plaats van vijf slordige,” klinkt het.

Ook IndieWire spreekt lovend over de actiescènes en doopt Incredibles 2 Birds beste film sinds Ratatouille. “Zowel de verhaallijn van Elastigirl die de wereld moet redden als die van Mr. Incredible die thuis de boel moet rechthouden functioneren op zich en worden door Bird bovendien op een nog sterkere en vaak opwindende manier samengebracht.”

The Washington Post is opgetogen met de zelfbewuste aard van de film. Volgens hen geeft de film in de vorm van slechterik Screenslaver namelijk commentaar op onze maatschappij waarin mensen liever naar schermen staren dan echte ervaringen opdoen. “Het is verfrissend om een sequel te zien die zijn eigen bestaan in vraag durft stellen ook al is hij duidelijk blij dat hij er is.”

In de ogen van The Hollywood Reporter zullen enkel fervente haters van animatiefilms en geboren zuurpruimen geen plezier beleven aan de eerste minuten van Incredibles 2, die doen herinneren hoe origineel de film is vergeleken met zijn soortgenoten. “Bird is een oprechte en slimme auteur die het kerngezin opvoert als de standaard voor menselijke waarden en sterkte. Dat wordt doorheen de hele film in twijfel getrokken en opnieuw bevestigd.”

IGN bewierookt Birds script, regie en het feit dat hij niet geprobeerd heeft om de superheldenfilms van de laatste 14 jaar te kopiëren of parodiëren. “Incredibles 2 omhelst wat de eerste film zo memorabel maakte: de familie Parr en hun bereidwilligheid om ondanks de uiterst lage slaagkansen samen te werken.”

Bron: EW

Lees meer over: