Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.09.2022

Eerste recensies Knives Out-sequel Glass Onion online

door Vertigo

Op het Toronto International Film Festival is Glass Onion: A Knives Out Mystery in première gegaan. Het vervolg op de populaire whodunit uit 2019 krijgt grotendeels goede kritieken van de filmpers. Die zegt dat de film de vertrouwde elementen van Knives Out behoudt, maar er toch iets nieuws mee doet.

“De film lijkt in eerste instantie veel traditioneler qua structuur dan Knives Out“, zegt The Playlist. “Maar het duurt niet lang eer de film het ene na de andere ingenieuze afleidingsmanoeuvre opvoert.”

“Johnson vindt het water niet opnieuw uit met Glass Onion“, oordeelt IndieWire. “De regisseur amuseert zich wel te pletter met zijn slimme scenario en zijn bijzonder leuke detective in de hoofdrol.”

“Het is onmogelijk om géén plezier te hebben als Johnson aan de touwtjes trekt”, beaamt The Guardian. “Alleen trekt hij soms iets té vaak en té hard aan die touwtjes.”

Glass Onion is niet noodzakelijk een betere film dan Knives Out“, besluit Variety. “Maar de film is grootser, spectaculairder en bevat een centraal mysterie met bijzonder veel facetten.”