Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.02.2019

Eerste Alita: Battle Angel-recensies online

door Vertigo

Regisseur Robert Rodriguez sloeg voor zijn nieuwe film Alita: Battle Angel de handen in elkaar met producent James Cameron. Hun bewerking van de gelijknamige manga lokte gemengde gevoelens uit bij de Amerikaanse filmpers.

IndieWire noemt het Rodriguez’ beste film sinds Sin City uit 2005 en schrijft dat hij niet alleen de verwachtingen waarmaakt, maar ook naar meer smaakt.

Ook IGN vindt dat het Rodriguez’ beste film in jaren is. “Het is een ambitieuze, indrukwekkende en visueel spectaculaire productie met geweldige vertolkingen die deze wereld echt doen aanvoelen,” staat te lezen.

Empire looft de actiescènes en het acteerwerk van hoofdrolspeelster Rosa Salazar, maar oordeelt dat de rest van de film doorsnee cyberpunk is en de plot te wensen overlaat.

Volgens The Guardian is het een film voor tieners zonder de volwassen, uitdagende en complexe ideeën van de mangaverfilming Ghost in the Shell.

The Hollywood Reporter is van mening dat Alita: Battle Angel de pit en originaliteit van Rodriguez’ en Camerons beste, originele werk ontbreekt.

Tenslotte prijst Variety de visuele effecten, maar schrijft dat het verhaal te langdradig is.