Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.01.2021

Edgar Wright openhartig over Last Night in Soho-uitstel en muziekdocu

door Vertigo

Edgar Wrights nieuwe film Last Night in Soho werd onlangs opnieuw uitgesteld van april naar oktober. Volgens de regisseur was het een unanieme beslissing van hem, de Amerikaanse distributeur Focus Features en de internationale distributeur Universal.

“We waren het er allemaal mee eens dat de film op zijn minst een kans moet krijgen om in de bioscoop te lopen,” zegt Wright in een interview met de entertainmentnieuwssite IndieWire.

Last Night in Soho is gemaakt om op het grote scherm te zien,” vervolgt hij. “Uiteraard zullen de mensen hem uiteindelijk ook thuis kunnen bekijken.”

“In één bepaalde krantenkop stond ‘Last Night in Soho voor de tweede keer uitgesteld naar oktober’, maar ‘Last Night in Soho krijgt een bioscooprelease’ was een positievere kop geweest,” voegt hij eraan toe. “Zo sta ik er tegenover.”

De productie van Last Night in Soho lag door de coronacrisis vijf maanden stil en ondertussen werkte Wright aan The Sparks Brothers, zijn docu over de band Sparks van broers Ron en Russell Mael.

Omdat hij geen fysieke screening kon organiseren, stuurde Wright de film naar verschillende mensen op. Almost Famous-regisseur Cameron Crowe was als eerste aan de beurt. “Ik wist dat het iets voor hem ging zijn,” zegt Wright.

Uiteindelijk werkte Wright Last Night in Soho en The Sparks Brothers op dezelfde dag in december vorig jaar af. “Het was een surreële ervaring,” zegt hij. “Ik ben niet goed in multitasken, maar nu heb ik twee films tegelijkertijd afgewerkt.”

Bekijk het interview met Wright en Sparks hieronder:

Bron: IndieWire