Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.01.2021

Darren Aronofsky’s vaste cameraman verklaart waarom hij The Wrestler niet inblikte

door Vertigo

Cameraman Matthew Libatique blikte alle films van Darren Aronofsky in, behalve The Wrestler. Volgens Libatique lagen de twee op de set van The Fountain voortdurend met elkaar in de clinch, waardoor ze tijdelijk een punt achter hun samenwerking zetten.

“We hadden het in die tijd allebei moeilijk,” zegt Libatique in de podcast van Roger Deakins. “Bovendien was The Fountain een heel moeilijke film om te maken, waar we op dat punt in onze carrière eerlijk gezegd nog niet klaar voor waren.”

“Het was een heel ambitieuze film en de druk was enorm hoog omdat we nog nooit zo’n groot budget hadden gekregen,” vervolgt hij en voegt eraan toe dat de film 39 miljoen dollar kostte. “Dat stelt tegenwoordig niets meer voor, maar dat was toen veel voor ons.”

Na The Wrestler legden Libatique en Aronofsky hun ruzie bij en werkten ze opnieuw samen aan Black Swan. “Ik heb er geen spijt van dat ik niet aan The Wrestler heb meegewerkt,” zegt Libatique.

“Ik begrijp waarom ik het niet heb gedaan en vind het niet erg,” vervolgt hij. “Toen we aan Black Swan werkten, gingen we namelijk veel beter met elkaar om.”

Bron: The Playlist