Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.10.2021

Edgar Wright deelt theorie over volgende James Bond-film en -acteur

door Vertigo

Edgar Wright heeft zich in de podcast Happy Sad Confused kandidaat gesteld om een James Bond-film te regisseren en weet welke richting hij met de franchise zou uitgaan nu Daniel Craig ze de rug heeft toegekeerd.

“Daniel Craig heeft zo’n uitwisbare stempel op de franchise gedrukt dat je volgens mij een licht andere richting moet uitgaan,” zegt Wright. “Ik denk namelijk niet dat het zin heeft om de reeks op dezelfde manier verder te zetten.”

Wright vindt bijgevolg dat sommige acteurs die getipt worden om Craig op te volgen niet geschikt zijn, waaronder Tom Hardy en Michael Fassbender. “Ik heb niets tegen hen, maar ze doen me teveel aan Craig denken,” zegt de regisseur. “We hebben net een geweldige stoere Bond gezien.”

Volgens Wright zijn er twee varianten van het personage: pure chocolade ofwel somber en melkchocolade ofwel luchtig: “Sean Connery viel in de eerste categorie, Roger Moore in de tweede, Timothy Dalton in de eerste, Pierce Brosnan in de tweede en Daniel Craig in de eerste. Het is hoog tijd voor een melkchocolade-Bond.”

De regisseur hint dat hij zijn theorie aan James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson heeft uitgelegd en voegt eraan toe dat hij bereid is om zijn idee voor een nieuwe film aan hen te pitchen.

Bron: The Playlist