Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.07.2019

Duncan Jones plant slotstuk Moon-trilogie via omweg

door Vertigo

Regisseur Duncan Jones gaat zich over de finale van zijn trilogie ontfermen waarin Moon en Mute delen één en twee vormden. Deel drie zal in eerste instantie echter een andere vorm aannemen.

“Het is een grotere film,” zei hij, “en het zal niet gemakkelijk zijn om het budget bijeen te krijgen aangezien het om een origineel project gaat. Daarom wilde ik op zijn minst een graphic novel schrijven zodat het verhaal in een of andere vorm bestaat. Hopelijk wordt die door genoeg mensen gelezen en kan ik hem zo verfilmen.” Hetzelfde gebeurde met Moon.

Sam Rockwells Moon-personage had een cameo in Mute, maar verder stonden beide films los van elkaar. Dat zal ook het geval zijn met de derde. “Moon was een menselijk drama, Mute een noir-thriller en de derde film een kruising van een actiefilm en een roadmovie,” zei Jones.

“Ze zijn echter onderling met elkaar verbonden door het sciencefictionaspect en de thema’s,” vervolgde hij. “Ik beschouw ze als een anthologie op z’n Europees à la de Trois couleurs-trilogie.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: