Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.07.2019

Duizelingwekkende Midsommar-director’s cut op komst

door Vertigo

Volgens regisseur Ari Aster was de eerste versie van zijn tweede langspeler Midsommar drie uur en vijfenveertig minuten lang. Daar werd ongeveer anderhalf uur uitgeknipt om tot een speelduur van 147 minuten te komen.

Aster heeft echter aangekondigd dat hij aan een langere versie werkt. “Die zal geen uur en twintig minuten langer zijn, maar op zijn minst dertig minuten aan nieuw beeldmateriaal bevatten.”

Voor de Amerikaanse release van de horrorfilm zei Aster dat één van zijn favoriete scènes de bioscoopversie niet had gehaald, namelijk een ruzie tussen Dani (Florence Pugh) en Christian (Jack Reynor).

“Dat was het enige moment waarop Dani hem van repliek diende,” zei Aster, “en in de montagekamer werd er hevig gediscussieerd of we dag erin zouden laten of niet. Als je mij voor de opnames had gezegd dat die scène zou geknipt worden, had ik je gek verklaard.”

“Er zijn veel scènes gesneuveld,” zei Aster, “waaronder een aantal die illustreerden hoe Dani haar vat op de werkelijkheid aan het verliezen was. Hopelijk krijg je die ooit te zien.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: