Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.01.2022

Dronken Daniel Craig bood Sam Mendes Skyfall-regiestoel aan

door Vertigo

Sam Mendes regisseerde twee James Bond-films, Skyfall en Spectre, en heeft de job te danken aan een dronken voorstel van hoofdrolspeler Daniel Craig op een kerstfeestje van Hugh Jackman.

“Ik was een beetje aangeschoten,” zegt Craig. “Sam kwam laat aan en ik had hem al jaren niet meer gezien, niet sinds we hadden samengewerkt aan Road to Perdition.”

“We dronken samen iets en plots had ik een ingeving,” vervolgt hij. “We waren over regisseurs aan het praten en en ik zei: ‘Ik mag dit waarschijnlijk niet zeggen, maar wil je de volgende James Bond-film inblikken?'”

Mendes was argwanend maar stemde toe, waarop Craig besefte dat hij in de problemen zat. “Ik was er vrij zeker van dat ik niet zomaar regisseurs jobs mocht aanbieden,” zegt hij. “Het was niet mijn verantwoordelijkheid, maar ik was dronken.”

De volgende morgen belde Craig met James Bond-producente Barbara Broccoli om zijn verontschuldigingen aan te bieden en uit te leggen wat er was gebeurd. “Haar antwoord was echter: ‘Fantastisch, geweldig.'” zegt hij.

Bron: IndieWire