Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.11.2016

Doctor Strange blijft wereldwijde box-office betoveren

door Vertigo

Doctor Strange blijft zijn zegetocht aan de kassa ongestoord verder zetten. Voor de tweede week op rij staat de Marvel-hit aan de top van de de Amerikaanse box office. Met een bijkomende opbrengst van 43 miljoen dollar staat zijn totaal nu op 153 miljoen dollar. Wereldwijd heeft de film nu bijna een half miljard dollar in het laatje gebracht.

Nieuwkomer Arrival van de Canadese topregisseur Denis Villeneuve kende op zijn beurt een uitstekende start. Het scifi-drama met American Hustle­-duo Amy Adams en Jeremy Renner bracht deels dankzij de lovende recensies 24 miljoen dollar op. Daarmee doet de film het stukken beter dan werd verwacht en groeit hij uit tot een welgekomen hit voor Hollywoodstudio Paramount die een moeilijk jaar heeft met flops als Zoolander 2, Teenage Mutant Ninja Turtles 2 en de remake van Ben-Hur.

Toch moet Arrival het stellen met de derde stek op de box office lijst. De animatiefilm Trolls doet het in zijn tweede week van release nog steeds zeer goed en neemt de tweede plek in met een opbrengst van 35 miljoen dollar.

Bron: http://variety.com/2016/film/box-office/doctor-strange-arrival-marvel-box-office-1201916983/