Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.07.2018

District 9-regisseur Neill Blomkamp tekent voor rechtstreekse RoboCop-sequel

door Vertigo

Neill Blomkamps Alien-project mag dan in het water gevallen zijn, de regisseur krijgt nu wel de kans om een klassieke sciencefictionfranchise nieuw leven in te blazen. Hij gaat namelijk RoboCop Returns maken, een rechtstreekse sequel op Paul Verhoevens RoboCop.

Het script is in handen van Justin Rhodes, de coscenarist van Tim Millers Terminator-sequel, naar een eerste versie van originele RoboCop-schrijvers Ed Neumeier en Michael Miner die al jaren stof ligt te vergaren. Het verhaal gaat over RoboCops terugkeer om de stad Detroit nogmaals van misdaad en corruptie te redden.

“Het origineel had een grote invloed op mij als kind,” zei Blomkamp. “Ik hield er toen van en nu is het nog steeds een scifiklassieker die bovendien een diepere betekenis heeft. Hopelijk kunnen we daar nog meer op ingaan in de sequel. Wat mij vooral interesseert is de zoektocht van RoboCop naar zijn identiteit nadat ze gestolen werd door mensen die er munt uit wilden slaan. Ik wil zien hoe zijn geheugen door bepaalde gebeurtenissen opgefrist wordt.”

Bron: Deadline