Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.03.2022

Disney zet zich achter strijd om Don’t Say Gay-wet teniet te doen

door Vertigo

Nadat de gouverneur van Florida Ron DeSantis op maandag het controversiële Don’t Say Gay-wetsvoorstel ondertekende, zei The Walt Disney Company in een officieel statetement dat het bedrijf zich zal inzetten om de wet te laten tenietdoen.

“Florida’s HB 1557, ook wel gekend als het Don’t Say Gay-wetsvoorstel, had nooit goedgekeurd mogen worden, en had nooit een wet mogen zijn”, staat er in de statement. “De doel van ons bedrijf is om te zorgen dat deze wet wordt tenietgedaan door de wetgevers of ontbonden in het rechtshof, en we blijven onze steun verlenen aan organisaties op nationaal en staatsniveau die naar dat doel toewerken. We zijn toegewijde voorvechters van rechten en veiligheid voor LGBTQ+-leden van de Disneyfamilie,  zowel als de LGBTQ+-gemeenschap in Florida en over het ganse land.”

Eerder deze maand hulde Disney zich in stilzwijgen terwijl het wetsvoorstel tot stand kwam, en werd het bekend dat het bedrijf geld had geschonken aan de sponsors van het wetsvoorstel. Het publieke verzet van het bedrijf tegen de wet nu komt na een grote protestactie van Disneywerknemers over de eerdere slechte aanpak door het bedrijf en CEO Bob Chapek, waaronder een open brief van Pixar.

Bron: Variety

Lees meer over: