Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.03.2022

Na de Oscars 2022-mep: kijkcijfers & ticketverkoop Chris Rock stijgen, Will Smith excuseert zich, maar mogelijk gestraft

door Vertigo

Dit jaar keken 15,36 miljoen mensen naar de Academy Awards. Dat is 56% meer dan het historisch lage aantal vorig jaar. Hoewel dat een gevoelige stijging is, zijn de Oscars 2022 nog steeds de tweede minst bekeken Academy Awards.

Ook in de lift zit de ticketverkoop van Chris Rocks aanstormende Ego Death World Tour. “Meer tickets verkocht vandaag dan de laatste maanden samen”, tweette een ticketservice. Daar zit Rocks aanvaring met Will Smith natuurlijk voor iets tussen.

Smith heeft zich ondertussen op Instagram ook aan Rock geëxcuseerd: “Geweld in welke vorm dan ook is giftig en destructief. Mijn gedrag tijdens de Oscars gisteren was onaanvaardbaar en onvergeeflijk. Grappen ten koste van mij horen bij mijn baan, maar een grap over Jada’s medische aandoen was een brug te ver voor me en ik heb emotioneel gereageerd.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Will Smith (@willsmith)

De Academy heeft ondertussen ook laten weten dat ze het incident tussen Rock en Smith officieel onder de loep zullen leggen. In een statement laten ze weten dat de daden van Smith afkeuren. Het wordt betwijfeld dat hij zijn Oscar zal moeten teruggeven, maar de kans bestaat wel dat hij zijn Academy-lidmaatschap verliest.

Bronnen: Variety, IndieWire en Dark Horizons