Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.09.2021

Disney+ plant online event met premières Shang-Chi, Home Alone-reboot & meer

door Vertigo

Disney organiseert op 12 november de eerste editie van een online evenement genaamd Disney+ Day, twee jaar nadat de streamingdienst werd gelanceerd in de VS, Canada en Nederland.

Disney+ Day gaat gepaard met tal van premières, waaronder het streamingdebuut van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en de release van de Home Alone-reboot Home Sweet Home Alone.

Verder zal Jungle Cruise vanaf 12 november beschikbaar zijn op Disney+ zonder meerprijs en staat er een special gepland rond de toekomst van het Marvel Cinematic Universe op de streamingdienst.

Mogelijk worden daarbij series geteased als Hawkeye, Ms. Marvel, waarvan Adil El Arbi en Bilall Fallah een aantal afleveringen regisseerden, She-Hulk en Moon Knight.

Pixar pakt dan weer uit met Ciao Alberto, een kortfilm met personages uit Luca, en verder staat ook Olaf Presents op het programma, een reeks kortfilms waarin Olaf uit Frozen de plot van Disney-klassiekers navertelt.

Daarnaast komt er een nieuwe The Simpsons-kortfilm die hulde zal brengen aan Disney-afdelingen zoals Marvel en Pixar en een special rond het Star Wars-personage Boba Fett, wiens soloreeks The Book of Boba Fett eind 2021 verschijnt.

Ook de eerste vijf afleveringen van het tweede seizoen van The World of According to Jeff Goldblum zullen op Disney+ Day online staan.

Bron: Variety