Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.08.2020

Disney onthult still, hoofdrolspeelster en plot van nieuwe animatiefilm

door Vertigo

Disney heeft de eerste still van Raya and the Last Dragon onthuld, een animatiefilm van Don Hall (Moana) en Carlos López Estrada (Blindspotting).

De stem van het hoofdpersonage, de Zuidoost-Aziatische krijger Raya, zou oorspronkelijk worden ingesproken door Cassie Steele, maar door de coronacrisis kan zij er niet meer bij zijn.

Steele wordt vervangen door Star Wars-actrice Kelly Marie Tran, die daarmee de eerste Zuidoost-Aziatische hoofdrolspeelster in een Disney-film wordt.

“Raya is technisch gezien een prinses, maar ze is vooral een krijger,” zegt Tran. “Als kind kon ze niet wachten om haar eigen zwaard te krijgen en uiteindelijk is ze een stoere, ruige krijger geworden die haar mannetje kan staan.”

Raya and the Last Dragon speelt zich af in het fictieve koninkrijk Kumandra dat bedreigd wordt door de schurk Duun. Raya en haar strijdros Tuk Tuk, een kruising van een beer, een insect en een gordeldier, trekken eropuit om hulp te vragen aan de laatste draak.

Volgens Walt Disney Animation Studios-hoofd Jennifer Lee wordt het een verrassende, originele en dynamische film en werken de vierhonderd artiesten die bij de film betrokken zijn allemaal van thuis.

“Toch hebben ze de mooiste animatiefilm gemaakt die ik ooit heb gezien,” zegt Hall en voegt eraan toe dat hij en Estrada zich lieten inspireren door de Vietnamese, Thaise, Cambodjaanse, Maleisische en Filipijnse cultuur.

Om de authenticiteit te garanderen, trokken ze naar de landen in kwestie en raadpleegden ze zowel antropologen als scenaristen Adele Lim (Crazy Rich Asians) en Qui Nguyen, een toneelschrijver.

Raya and the Last Dragon wordt verwacht in maart volgend jaar. Bekijk de eerste still hieronder:

Bron: /Film