Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.08.2020

Belgische film L’ennemi geselecteerd voor eerste festival sinds coronacrisis

door Vertigo

Zaterdag 29 augustus wordt de nieuwe film van Stephan Streker, L’ennemi, vertoond in competitie tijdens het Festival du Film Francophone d’Angoulême 2020. Dit is het eerste filmfestival dat doorgaat sinds de pandemie.

Vier jaar geleden begon de vorige film van Stephan Streker, Noces, zijn uitzonderlijke internationale carrière op datzelfde festival, en won hij de prijs voor Beste actrice (Lina El Arabi) en Beste acteur (Sébastien Houbani).

Daarna heeft de film de wereld rondgereisd en eindigde zijn prachtige carrière met een nominatie voor beste buitenlandse film bij de Césars in 2018. Bovendien won Noces in 2017 de Ensor voor beste Franstalige film.

L’ennemi gaat over een beroemde politicus die wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw nadat ze op een nacht dood wordt aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.

De film werd geschreven en geregisseerd door Stephan Streker, geproduceerd door Michaël Goldberg, Boris Van Gils en Dries Phlypo en is vrij geïnspireerd op waargebeurde feiten.

Jérémie Renier speelt de hoofdrol en de rest van de cast bestaat uit Alma Jodorowsky, Emmanuelle Bercot, Félix Maritaud, Zacharie Chasseriaud, Sam Louwyck, Peter Van den Begin, Bruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval. L’ennemi komt dit najaar uit in de Belgische bioscopen.