Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.12.2017

Disney koopt Fox, Deadpool lacht (groen)

door Vertigo

De kogel is door de kerk, Disney heeft voor 52,4 miljard dollar grote delen van het mediabedrijf 21th Century Fox overgekocht. Bob Iger, CEO van Disney, zal de overgang in goede banen leiden. In 2021 moet die volledig zijn afgerond.

De deal bevat onder meer de overname van de studio 20th Century Fox, het productiehuis 20th Century Fox Television, verschillende kabelnetwerken en aandelen in internationale zenders.

Voor de filmindustrie betekent de overname onder meer dat de franchises van 20th Century Fox in handen komen van Disney. De voornaamste voorbeelden daarvan zijn X-Men, Alien, Predator, Avatar, Die Hard, Planet of the Apes, Kingsman en Fantastic Four.

Disney had al plannen om een streamingdienst te lanceren. Daar zullen ze nu dus ook de franchises van Fox op kunnen uitbrengen.

“De aankoop van de verschillende merken die Fox bezit, is een antwoord op de noden van de consument. Die eist een grote diversiteit aan entertainment en wilt dat die steeds meeslepender, toegankelijker en gebruiksvriendelijk wordt,” vertelde Bob Iger daarover.

Ryan Reynolds, wiens vuilbekkende Deadpool nu ook deel uitmaakt van de Disney-stal, reageerde op typische wijze:

Bron: Dark Horizons