Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2017

Hoe Disney-bons Bob Iger tegenover Deadpool en ander R-rated materiaal staat

door Vertigo

Nu de deal tussen Disney en Fox rond is, vragen velen zich af wat er zal gebeuren met de franchises die in handen waren van Fox. Zo sprak Logan-regisseur James Mangold al zijn bezorgdheid uit over de toekomst van de R-rated aka KNT superheldenfilms.

Disney heeft immers de gewoonte om zijn films gezinsvriendelijk te maken. Zo kunnen ze een groter publiek aanspreken en ondertussen ook munt slaan uit de merchandising. Fox daarentegen focuste zich met franchises als Deadpool, Alien en Predator op een volwassen publiek.

Bob Iger, CEO van Disney, heeft ondert kort uitgelegd wat zijn plannen zijn met de R-rated filmreeksen en meer bepaald met Deadpool 2: “Dat is een typische Marvel-film. Ik denk dat we in de toekomst een aparte R-rated Marvel-franchise kunnen uitbouwen. Zolang het publiek maar weet waar ze zich aan kunnen verwachten.”

Deadpool 2 komt volgende zomer uit en zal sowieso geen aanpassingen meer ondergaan. Of er gesleuteld zal worden aan projecten die minder ver gevorderd zijn, is niet nog niet duidelijk.

Bron: Dark Horizons

 

Lees meer over: