Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.11.2020

Disney-CEO openhartig over release van Mulan en Soul op Disney+

door Vertigo

Volgens Disney-CEO Bob Chapek was de release van Mulan op Disney+ voor een meerprijs een succes. Hij geeft echter wel toe dat de controverse rond de opnames in de Chinese provincie Xinjiang, waar moslims worden onderdrukt, de film parten heeft gespeeld.

Chapek zegt dat de resultaten van de zogeheten Premier Access-strategie heel positief waren voordat de controverse ontstond en zegt dat er in de toekomst nog films op een gelijkaardige manier zullen worden uitgebracht.

Dat geldt echter niet voor Soul, die vanaf 25 december zonder meerprijs te zien is op Disney+. Chapek noemt de release van de Pixar-film op de streamingdienst een ‘mooi gebaar naar de abonnees toe tijdens de eindejaarsperiode’.

Verder werd aangekondigd dat Disney+ eind september 73,7 miljoen abonnees telde en dat er tijdens een dag voor investeerders op 10 december meer details zullen worden onthuld over de toekomst van de streamingdienst.

Disney sluit het jaar in elk geval af met een verlies van 710 miljoen dollar tegenover een winst van 771 miljoen dollar één jaar geleden. Het is de eerste keer in meer dan veertig jaar dat het bedrijf verlies lijdt.

Bron: IndieWire, Deadline