Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.12.2021

Deze onverfilmde scripts prijken bovenaan The Black List 2021

door Vertigo

Naar jaarlijkse gewoonte staat The Black List online, een lijst met de beste onverfilmde scripts volgens 375 hooggeplaatste figuren uit de Hollywoodstudio’s.

Op één prijkt Cauliflower van Daniel Jackson met 32 stemmen, over een Amerikaanse scholier die worstelkampioen probeert te worden onder begeleiding van een mysterieuze coach en daarbij moet afrekenen met een bizarre oorinfectie die van hem een topsporter maakt, maar ook zijn mentale gezondheid bedreigt.

Op twee staat See How They Run van Lily Hollander met 30 stemmen, het verhaal van een blinde moeder die samen met haar jonge dochter in een afgelegen boerderij gaat wonen, maar wiens pogingen om hun relatie te herstellen worden verstoord door het mysterieuze lot van de vorige bewoners.

Op de gedeelde derde plaats staan Divorce Party van Rebecca Webb en Killer Instinct van Lilian Yu, die allebei 25 stemmen haalden.

Het eerste scenario gaat over een vrouw die tijdens een wild feestje om haar echtscheiding te vieren haar leven terug in handen neemt. Het tweede vertelt het verhaal van een Hollywoodassistent die zijn baas dood aantreft op kantoor en daarna zelf door de moordenaar achternagezeten wordt.

De volledige Black List vind je hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: