Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.07.2019

Details en releasedata Marvel-series voor Disney-streamingdienst onthuld

door Vertigo

Naast gloednieuwe films heeft Marvel Studios op San Diego Comic-Con de releasedata van hun geplande series op Disneys streamingdienst bekendgemaakt.

Falcon and the Winter Soldier is de eerste in de reeks en zal van start gaan in de herfst van 2020. Anthony Mackie en Sebastian Stan keren terug als de Falcon en de Winter Soldier, en eeerstgenoemde zal de rol van Captain America overnemen. Ook Captain America: Civil War-slechterik Helmut Zemo (Daniel Brühl) is terug van de partij.

In de lente van 2020 gaat vervolgens WandaVision in première. De reeks draait rond Elizabeth Olsens Scarlet Witch, Paul Bettany’s Vision en Teyonah Parris’ Monica Rambeau, de volwassen versie van het personage uit Captain Marvel. De serie zal nauw verbonden zijn met de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, gepland voor mei 2021.

Rond dezelfde periode keert ook Tom Hiddleston terug in zijn eigen serie Loki. De broer van Thor legde het loodje in Avengers: Infinity War, maar een verleden versie van het personage dook op in Avengers: Endgame. Hij ontsnapte met één van de Infinity Stones in de film en de reeks zal de draad daar terug oppikken.

Acteur Jeffrey Wright zal in de daaropvolgende zomer de stem van The Watcher verzorgen in de animatieserie What If? De kosmische entiteit zal alternatieve versies van enkele MCU-verhalen vertellen en daarin zullen verschillende acteurs uit de films te horen zijn.

Ten slotte verhuist Jeremy Renners Hawkeye naar het kleine scherm voor een gelijknamige soloreeks. Hij zal de jonge Kate Bishop onder zijn vleugels nemen en haar opleiden tot een nieuwe boogschutter.

Bron: /Film

Lees meer over: