Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.07.2019

Phase Four van het Marvel Cinematic Universe aangekondigd

door Vertigo

Marvel Studios heeft op San Diego Comic-Con hun plannen voor Phase Four van het Marvel Cinematic Universe uit de doeken gedaan en de eerstvolgende vijf films aangekondigd.

Black Widow is als eerste aan de beurt. De film van Cate Shortland verschijnt op 1 mei 2020 in de Verenigde Staten en draait rond Scarlett Johanssons spionne Natasha Romanoff.

Florence Pugh speelt Yelena Belova, een andere Black Widow en frenemy van Natasha, en David Harbour geeft gestalte aan Alexei Shostakov aka de Red Guardian, een Russische versie van Captain America. Tot slot vertolkt Rachel Weisz de mysterieuze Melina en kruipt O.T. Fagbenle in de huid van Mason, Natasha’s potentiële vlam.

Op 6 november 2020 volgt The Eternals, een kosmisch avontuur van regisseuse Chloé Zhao over een team eeuwenoude en onsterfelijke superhelden dat de aarde moet beschermen van de kwaadaardige Deviants.

De cast bestaat uit Salma Hayek als de leider van de groep Ajak, Richard Madden als Ikaris, Angelina Jolie als Thena, Don Lee als Gilgamesh, Lia McHugh als Sprite, Kumail Nanjiani als Kingo, Brian Tyree Henry als Phasto en de dove actrice Lauren Ridloff als de dove Makkari.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de eerste van drie films op de planning voor 2021 en komt uit op 12 februari. Destin Daniel Cretton staat achter de camera en tv-acteur Simu Liu neemt de hoofdrol, een Chinese gevechtskunstenaar, op zich.

De ondertitel van de film verwijst naar de terroristische organisatie uit Iron Man en Tony Leung speelt de Mandarin, de echte versie van de slechterik uit Iron Man 3. Ook Awkwafina heeft de cast vervoegd in een niet nader geduide rol.

Daarna maakt Benedict Cumberbatch een comeback in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, volgens regisseur Scott Derrickson de eerste horrorfilm van het MCU.

Elizabeth Olsen zal erin te zien zijn als haar Marvel-personage Scarlet Witch en de film zal nauw verbonden zijn met haar tv-serie WandaVision.

Tot slot keert Thor: Ragnarok-regisseur terug voor het op 5 november 2021 te verschijnen Thor: Love and Thunder. Daarin worden Chris Hemsworth Thor en Tessa Thompsons Valkyrie vervoegd door Natalie Portmans Jane Foster.

Zij zal in de film net zoals in de comics de vrouwelijke versie van Thor worden.

Verder onthulde Marvel Studios-hoofd Kevin Feige dat er een Blade-film wordt gewerkt met Mahershala Ali als de vampierenjager. Daarnaast wordt er aan Black Panther 2, Captain Marvel 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en de intreden van de Fantastic Four en de X-Men in het MCU gewerkt.

Bron: /Film