Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.04.2022

Denzel Washington gooit het over religieuze boeg tijdens gesprek over Will Smiths Oscars 2022-klap

door Vertigo

Het feit dat Will Smith de eer aan zichzelf liet en de Academy verlaten heeft, heeft de dialoog over zijn aanval op Chris Rock tijdens de Oscars 2022-ceremonie nog niet gestopt.

Denzel Washington was een van de eerste mensen die Smith raad kwam geven na het voorval. Toen Washington recent werd gevraagd naar zijn mening over de controverse, zei hij dat het op dat moment leek alsof hij in de Derde Wereldoorlog was beland.

“Er is een gezegde dat stelt dat wanneer de duivel je negeert, je weet dat je iets slechts aan het doen bent”, zo vervolgde Washington. “De duivel zegt: ‘Laat hem met rust, hij is mijn favoriet.’ En omgekeerd, wanneer de duivel naar jou komt, is het misschien omdat hij iets goed probeert te doen. En voor welke reden dan ook, had de duivel invloed op de situatie die avond.”

“Gelukkig waren er nog mensen die Will benaderden”, ging Washington verder. “Tyler Perry kwam ook onmiddellijk. We hebben gebeden. Ik wil niet zeggen waar we het exact over hadden, maar het is enkel bij de gratie van God dat we bestaan. Wie zijn wij om te veroordelen? Ik ken niet alle details van de situatie, maar in mijn ogen was bidden de enige oplossing.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: