Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.04.2022

SPOILERALARM: Alle Morbius-scènes uit de trailer die de film niet gehaald hebben

door Vertigo

SPOILERALARM

Morbius speelt momenteel in de bioscoop, maar aandachtige kijkers zullen merken dat verschillende scènes uit de trailer niet in de film zitten. Een overzicht.

Beethoven neurieën

Jared Leto Morbius teaser trailer

In de trailer neuriet Morbius Beethovens Für Elise. Dit gebeurt niet in de film.

“Je was twee maanden vermist”

Tyrese Gibson Morbius

Tyrese Gibson’s Simon Stroud is een detectivie die Morbius achternazit. In de trailer zegt hij dat Morbius twee maanden vermist was alvorens op te duiken op een containerschip. In de film loopt dat helemaal anders.

Zwaar artefact

Morbius lifting artifact

In de trailer tilt Morbius een zwaar artefact op, een soort tombe of sarcofaag. In de film gebeurt dit niet.

“Een soort vleermuisradar”

Morbius bat radar

In de trailer zegt Morbius dat hij een soort vleermuisradar heeft ontwikkeld. In de filmversie van deze scène gebruikt Morbius de term ‘echolocatie’, wat hem meer als een wetenschapper doet klinken.

Matt Smith wandelt

Morbius Matt Smith

In de trailer zien we Matt Smiths Milo wandelen in de metro in menselijke vorm. In de film is hij volledig in vampiermodus met een hoop CGI en make-up.

“Dokter Michael Morbius, tot uw dienst”

Dr. Michael Morbius at your service

Morbius rolt in de trailer een stel bandieten op en antwoordt op de vraag naar zijn identiteit met: “Ik ben Venom.” Hij zegt daarna dat hij een grapje maakt en voegt toe: “Dokter Michael Morbius, tot uw dienst.” Dat tweede deel is volledig uit de film geknipt.

Het Oscorp-gebouw

Morbius Oscorp building

In de trailer zat een heel duidelijk shot van het Oscorp-gebouw, wat betekende dat Norman en misschien zelfs Harry Osborn bestaan in dit universum. Het ziet er echter naar uit dat Sony dit gebouw uit de film heeft laten verwijderen.

Jared Harris op een bank

Morbius Jared Harris

Jared Harris’ Emil Nikols leek in de trailer een belangrijk als de dokter die zowel Michael als Milo helpt doorheen de jaren. Zijn schermtijd in de film is echter aanzienlijk ingekrompen.

De scène met Adrian Toomes en Morbius

Adrian Toomes Morbius

We wisten al jaren dat Michael Keatons Adrian Toomes/Vulture in Morbius zou opduiken. De scène uit de trailers waarin hij in handboeien en een jumpsuit met Morbius praat in een steegje, komt echter niet voor in de film. Keaton duikt enkel op in compleet andere post credit scenes.

De Spider-Man-graffiti

Morbius Spider-Man wall

In de trailer wandelt Morbius voorbij een muur met een graffiti die lijkt op de Tobey Maguires versie van Spider-Man, met “moordenaar” erover geschilderd. Ook deze scène is niet in de film te bespeuren. Spider-Man wordt wel vermeld, dus we weten dat hij bestaat in dit universum.

Bron: /Film