Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.08.2021

Denis Villeneuve droomt van Dune-trilogie

door Vertigo

Denis Villeneuve werkt momenteel aan het script van zijn mogelijk tweede Dune-film en denkt ondertussen al na over een derde deel. Dat zou gebaseerd zijn op Dune Messiah, het tweede boek in Frank Herberts Dune-reeks.

Dune Messiah zou een buitengewone film kunnen zijn,” zegt Villeneuve. “Ik heb altijd al gedacht dat Dune een trilogie zou kunnen worden. Daarna zullen we wel zien. In een trilogie zouden jaren werk kruipen en ik kan me niet inbeelden dat we vervolgens nog verder zouden doen.”

Villeneuve heeft ook onthuld dat de schurk Feyd-Rautha Harkonnen, de neef van Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård), pas in een tweede Dune-film zou opduiken.

Dune is een heel rijk boek,” zegt de regisseur. “Er staan zoveel fantastische details over verschillende culturen in. Om die te behouden en de tijd te hebben om ze op het grote scherm te tonen, moesten we belangrijke keuzes maken.”

Feyd-Rautha werd vertolkt door Sting in David Lynch’ Dune, waarin het personage op een bepaald moment enkel een soort verstevigd ondergoed draagt. “Dat was een krachtig beeld,” zegt Villeneuve.

Bron: The Playlist

Lees meer over: