Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.03.2021

De zaak Alzheimer-remake scoort Belgische distributeur

door Vertigo

De Belgische distributeur The Searchers heeft tijdens de European Film Market (EFM) van de Berlinale Memory op de kop getikt, de Engelstalige remake van De zaak Alzheimer van regisseur Martin Campbell (Casino Royale) met Liam Neeson in de hoofdrol.

Neeson speelt een huurmoordenaar die het doelwit van een criminele organisatie wordt nadat hij een bepaalde opdracht weigert. In plaats van af te wachten gaat hij zelf op zoek naar de mensen die hem dood willen.

Verder kocht The Searchers ook de Belgische distributierechten van de volgende films:

Better Man

Met een productiebudget boven de honderd miljoen dollar was er moeilijk een groter project te vinden op EFM dan Better Man, een muzikale biopic over Robbie Williams van The Greatest Showman-regisseur Michael Gracey.

Places, Please

In Places, Please van Michael Christofer (Gia) speelt Meryl Streep een gerenommeerde Broadway-actrice op leeftijd. Haar hele leven draaide rond de glorie van het theater en nog nooit miste de diva een optreden.

Wanneer er tijdens de repetities voor haar volgende stuk De kersentuin van Tsjechov echter een versnelde vorm van dementie bij haar wordt vastgesteld, moet ze haar verleden onder ogen komen.

Zowel Streep als de Pulitzer- en Tonywinnende Christofer zetten de eerste stappen van hun carrière op Broadway en keren nu samen terug naar het podium.

In the Lost Lands

In the Lost Lands is de nieuwe film van Paul W.S Anderson (Resident Evil), waarin Milla Jovovich en Dave Bautista de hoofdrollen vertolken.

Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van George R.R. Martin, de befaamde auteur van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks waar Game of Thrones op gebaseerd is.

In the Lost Lands gaat over een tovenares (Jovovich) die samen met haar gids en reisgezel (Bautista) in de wildernis van de Lost Lands op zoek gaat naar een magische kracht. Het is de eerste keer dat een verhaal van Martin voor het grote scherm wordt bewerkt.

Black Flies

Black Flies volgt het doen en laten van eerstehulpverleners in de New Yorkse binnenstad. Kersvers en enthousiast ambulancier Ollie Cross (Mud-acteur Tye Sheridan) moet samenwerken met de ervaren Rutkovsky (Sean Penn).

Rutkovsky neemt Ollie mee op sleeptouw door de job en de stad. Na een aantal gruwelijke confrontaties begint Ollie de moed te verliezen en voelt hij dat zijn blik op leven en dood verandert.

In zijn typische onorthodoxe stijl neemt regisseur Jean Stephane Sauvaire (A Prayer Before Dawn) de kijker mee voor een meeslepende blik op het straatleven.

Men

In Men van Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) trekt een jonge vrouw zich na de dood van haar man terug op het Britse platteland, waar ze haar demonen onder ogen moet komen.

Wat volgt is een ijzingwekkende horrorfilm met Jessie Buckley (I’m Thinking of Ending Things) en Rory Kinnear (No Time To Die) in de hoofdrollen.

The Marsh King’s Daughter

Helena Pelletier (Daisy Ridley) is op het eerste zicht een normale vrouw, maar ze verbergt een duister geheim. Jarenlang werden zij en haar moeder in de wildernis gegijzeld door haar eigen vader, de beruchte ‘Marsh King’.

Helena probeert komaf te maken met haar herinneringen aan die tijd, maar wanneer haar vader plots ontsnapt uit de gevangenis wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan.

Daisy Ridley is een van de grootste nieuwe sterren van de laatste jaren na haar rol in de Star Wars-sequeltrilogie. Onder regie van Neil Burger (Limitless, Divergent) wordt Helena’s opmerkelijke verhaal, naar de gelijknamige New York Times-bestseller van Karen Dionne, bewerkt tot een meeslepende thriller.

Corsage

Sisi, de Oostenrijkse keizerin gespeeld door Vicky Krieps (Phantom Thread) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als oude vrouw. Ze is echter niet van plan om daar vrede mee te nemen.

Corsage van Marie Kreutzer gaat over Sisi’s vooruitstrevende dromen en donkerste geheimen terwijl ze zich ontpopt tot een influencer avant la lettre.

Kreutzers vorige film The Ground Beneath My Feet werd in 2019 geselecteerd voor de officiële competitie van de Berlinale. Corsage is een kostuumdrama met een edge over het conflict tussen modernisme en geschiedenis en over een moderne vrouw in een oubollige wereld.