Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.10.2019

De Patrick-regisseur Tim Mielants draait samen met Bouli Lanners film in Schotland

door Vertigo

De Belgische regisseur Bouli Lanners begint deze maandag met de opnames van Wise Blood, een passioneel liefdesverhaal verankerd in de Presbyteriaanse gemeenschap en de grandioze en sobere landschappen van het eiland Lewis in het noorden van Schotland.

Om dit hoogstpersoonlijke project succesvol te maken, besloot Bouli Lanners samen te werken met de Belgische Vlaamse regisseur Tim Mielants (Legion, Peaky Blinders) die Bouli onlangs regisseerde in De Patrick en met wie hij een gemeenschappelijke artistieke visie deelt. Bouli Lanners schreef het script en koos ook om de hoofdrol te spelen .

Naast Bouli Lanners spelen ook de Britse actrice Michelle Fairley, bekend als Catelyn Stark uit Game of Thrones, maar ook Julian Glover (Game of Thrones, Scoop, Indiana Jones) en Clovis Cornillac (Les chatouilles, Bellamy, Radiostars) mee.

Het verhaal gaat over Phil, een robuuste 55-jarige Belg. Hij woont en werkt op het eiland Lewis, het meest afgelegen eiland van de Buiten-Hebriden in het noorden van Schotland. Op een nacht krijgt hij een beroerte waardoor zijn geheugen hem in de steek laat.

De 55-jarige Millie, bij wie Phil werkt, moet voor hem zorgen. Zij is lid van de kleine Presbyteriaanse gemeenschap van het eiland. Uiteindelijk vertelt zij hem dat ze heimelijke minnaars waren. Phil en Millie vinden de passie terug en houden in het geheim weer van elkaar.

Terwijl Phil dit liefdesverhaal met geneugten ontdekt en zijn normale leven als boerenjongen hervat, ziet Millie op tegen de dag dat hij zich alles opnieuw zal herinneren en beseffen dat ze tegen hem heeft gelogen.

Wise Blood is een coproductie van België, het Verenigde Koninkrijk en Frankrijk, meer bepaald van Versus production (BE), barry crerar (VK), Playtime (FR), Prime Time (BE), RTBF (Télévision belge), Proximus en Be tv.

De film wordt verdeeld in België, Luxemburg en Nederland door O’Brother en Ad Vitam in Frankrijk eind 2020/begin 2021.