Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.08.2020

David Arquette openhartig over Scream 5 en Wes Cravens overlijden

door Vertigo

Scream 5 is het eerste deel in de reeks dat niet door wijlen Wes Craven wordt geregisseerd. Ditmaal staat Ready or Not-duo Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett achter de camera.

Volgens David Arquette, die net als Courteney Cox en mogelijk Neve Campbell opnieuw in de film zal meespelen, zijn Bettinelli-Olpin en Gillett grote fans van Craven en willen ze een film maken waar hij trots op zou zijn geweest.

“Het feit dat we zonder Wes een vervolg kunnen breien aan de Scream-franchise verzacht de pijn van zijn overlijden,” zegt Arquette. “Hij was een geweldige filmmaker en één van de beste mensen die ik ooit heb ontmoet.”

“Wes was heel slim en zorgzaam,” vervolgt hij. “Ik mis hem enorm. Hoewel het moeilijk zal zijn en we veel aan hem zullen denken, zal het goed voelen om terug te keren naar de wereld die hij heeft gecreëerd.”

Naast Arquette en Cox zijn ook nieuwkomers Melissa Barrera (In the Heights) en Jenna Ortega (Insidious: Chapter 2) gecast in de nieuwe Scream-film. Ook Ready or Not-actrice Samara Weaving was bijna van de partij.

“Ik heb erover gepraat met Matt en Tyler, maar jammer genoeg kan ik er door een planningsconflict niet bij zijn,” zegt Weaving, die bezig is met de opnames van de Hulu-reeks Nine Perfect Strangers in Australië.

Bron: EW, /Film