Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.08.2020

Robin Pronts The Silencing scoort aan Amerikaanse box-office en op VOD

door Vertigo

The Silencing, het Engelstalige debuut van D’Ardennen-regisseur Robin Pront, is een hit in de Verenigde Staten, zowel in de bioscoop als op video-on-demand.

De film bracht tijdens zijn Amerikaanse openingsweekend vorige week 53,205 dollar op aan de box-office, verdeeld over 79 schermen. Daarmee was het niet alleen de succesvolste nieuwe release, maar ook de film met het beste gemiddelde per scherm.

Verder behaalde The Silencing de tweede plaats op de video-on-demand-platformen Apple TV en FandangoNow en bracht hij op VOD in totaal al om en bij de 5 miljoen dollar op.

Volgens Bill Bromiley van Sabam Films, de Amerikaanse distributeur van The Silencing, doet de film het het goed omdat de mensen snakken naar nieuwe releases en leert hij hen om uit te kijken naar VOD-releases alsof het bioscoopreleases zijn.

Voor zijn gelijktijdige VOD- en bioscooprelease was The Silencing al dertig dagen exclusief beschikbaar op het VOD-platform DirectTV. Bromiley zegt dat de film daardoor als een evenement aanvoelde.

Bron: Variety, IndieWire

Lees meer over: