Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.11.2015

D’Ardennen overschrijdt magische box office-grens

door Jimmy Van der Velde

D’Ardennen, de Vlaamse thriller van Robin Pront, heeft na vier weken programmatie de kaap van 100.000 bezoekers ruimschoots overschreden. De teller staat momenteel op 110.600 bezoekers.

Ondanks de F.C. De Kampioenen– en James Bond-hype en het huidige zachte herfstweer staat D’Ardennen nog steeds in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen. De film houdt dus prima stand.

100.000 bezoekers betekent een Gouden Award die aan regisseur Robin Pront en producent Bart Van Langendonck werd overhandigd door Peter Craeymeersch, directeur van het FilmFestival van Oostende. De Gouden, Platina en Diamanten Awards (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werden voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer met de steun van VAF/Filmfonds.

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival, opende D’Ardennen bij ons op 13 oktober het Film Fest Gent. Filmdistributeur Kinepolis Film Distribution (KFD) bracht de film een dag later uit in de Belgische bioscopen.

Naast Kevin Janssens zien we in de hoofdrollen Veerle Baetens en Jeroen Perceval (die samen met Pront het scenario schreef). De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (Rundskop, Galloping Minds) in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland. De film is ondertussen al verkocht aan o.a. Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen, Zweden, Israël en Estland.

Bron: KFD