Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2022

Cumberbatch in zee met Wes Anderson, Rooney Mara met Luca Guadagnino

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Wes Anderson na zijn The French Dispatch-opvolger Asteroid City een film in het Verenigd Koninkrijk zou draaien en nu zouden er meer details over het project zijn onthuld.

Naar verluidt gaat het om een bewerking van Roald Dahls The Wonderful Story of Henry Sugar, een van zeven kortverhalen in de collectie The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More, voor Netflix met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Eerder verfilmde Anderson reeds Dahls Fantastic Mr. Fox.

The Wonderful Story of Henry Sugar gaat over een rijke man die een techniek aanleert om door dunne objecten heen te kijken en ze gebruikt om vals te spelen tijdens het gokken.

Apple heeft dan weer een film over Audrey Hepburn op de kop getikt. Luca Guadagnino (Call Me by Your Name, Suspiria) zal achter de camera staan en de hoofdrol is voor Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo, Carol).

Het script wordt verzorgd door Michael Mitnick (Vinyl). Het is onduidelijk of de film een klassieke biopic wordt die het volledige levensverhaal van de Breakfast at Tiffany’s– en Roman Holiday-actrice zal vertellen of op een bepaalde periode zal inzoomen.

Bron: Dark Horizons, Dark Horizons