Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.10.2021

Corey Feldman veilt oorprothese uit Stand By Me

door Vertigo

Naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag slaat acteur Corey Feldman de handen in elkaar met het mediabedrijf Cosmic Wire om een aantal filmobjecten per opbod te verkopen.

Het eerste item dat onder hamer gaat is de oorprothese die Feldman droeg tijdens de opnames van Stand By Me. Daarin werd Feldmans personage Teddy Duchamp mishandeld door zijn vader en onder meer verbrand aan het oor.

Samen met het oor wordt ook een digitaal kunstwerk geveild als NFT, een digitaal certificaat dat op hetzelfde principe als cryptogeld gebaseerd is. Daarnaast biedt Feldman ook de gietvorm aan waarmee het oor werd gemaakt in combinatie met een andere NFT.

“Ik weet niet wat de winnaar zal doen met het oor,” zegt Feldman. “Draag het op Halloween, gooi er dartspijltjes naar of gebruik het als onderzetter. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Later zal Feldman ook NFTs gelinkt aan andere van zijn films zoals The Goonies, The Lost Boys en Gremlins veilen. De opbrengsten gaan telkens naar Let Me Help, een organisatie die strijdt tegen pesten, kanker en COVID-19.

Bron: IndieWire

Lees meer over: