Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2021

Coraline en ParaNorman-studio Laika kondigt zesde stop-motionfilm aan

door Vertigo

Laika, de studio achter onder meer Coraline en ParaNorman, is begonnen aan zijn zesde stop-motionfilm Wildwood. Die wordt geregisseerd door Laika-CEO Travis Knight (Kubo and the Two Strings, Bumblebee) en speelt zich af in de thuisstad van de studio: Portland.

Wildwood is gebaseerd op het eerste deel uit een trilogie young adult-/fantasy-romans van Colin Meloy. Hij is de zanger van de band The Decemberists uit Portland. De Oscargenomineerde DoP Caleb Deschanel (The Right Stuff, Jon Favreau’s The Lion King) zal achter de camera staan.

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Prue McKeel die samen met haar klasgenoot Curtis op zoek gaat naar haar broertje Mac. Hij werd ontvoerd door kraaien en meegevoerd naar Wildwood, een magisch woud buiten Portland.

“Met Wildwood heb ik de kans om een heel ambitieus verhaal over magie, verwondering en gevaar te vertellen dat plaatsvindt in de stad waar ik ben opgegroeid,” zegt Knight en beschrijft de film als een ontroerend epos dat tot de verbeelding zal spreken, mensen zal opbeuren en harten zal breken.

Bekijk een visual die Laika deelde hieronder:

Bron: IndieWire

Lees meer over: