Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.03.2017

Controverse over de oksels van Wonder Woman

door Jolien Van Roelenbosch

Dat actrices al eens digitaal worden bijgewerkt om aan de bedenkelijke Hollywood-standaarden te voldoen, is geen geheim meer. Maar Wonder Woman-fans zijn woedend nu het lijkt alsof de oksels van hoofdactrice Gal Gadot digitaal werden aangepast. Niet alleen is er geen haartje te bespeuren, het lijkt ook alsof haar huid op die plek gedeeltelijk bleker is gemaakt.

De aanleiding van de bizarre aanpassing – bewuste keuze of productiefout? – maakt niet zoveel uit, fans stellen zich vooral de vraag waarom een mythische krijgster als Wonder Woman de behoefte zou voelen om zich te scheren. Daar komt nog eens bij dat het scheren van oksels tijdens WOI – wanneer de film zich afspeelt – nog helemaal niet gebruikelijk was.

Gadot kreeg in het verleden al vaker kritiek over haar lichaam en kan er gelukkig goed genoeg met om: “Men vroeg me al of ik een eetstoornis had en zei me ook al dat mijn borsten te klein waren en mijn hoofd te groot. Ondertussen kan ik er alleen nog maar om lachen. Trouwens, echte Amazones lieten één borst verwijderen zodat die niet in de weg zou zitten bij het boogschieten. Dat ideaal zullen we met de film niet bereiken. (lacht)

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: