Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.09.2021

Continuïteit Blade Runner-franchise wordt zorgvuldig in het oog gehouden

door Vertigo

De Blade Runner-franchise krijgt binnenkort een uitbreiding met de animereeks Black Lotus, die zich tussen Ridley Scotts Blade Runner en Denis Villeneuves Blade Runner 2049 afspeelt.

Volgens co-CEO Andrew Kosgrove van Alcon Entertainment, het productiehuis achter Blade Runner, sluit de serie naadloos aan bij de films aangezien hij twee medewerkers heeft die met de continuïteit van de franchise bezig zijn.

“Het is niet hun fulltime job, maar wel hun hoofdactiviteit,” zegt Kosgrove. “Ze nemen die heel ernstig en verweven alle verhalen met elkaar zodat de tijdlijnen en de motivaties van de personages op logische wijze kloppen met de canon.”

Blade Runner: Black Lotus speelt zich af in 2032 en bevat verwijzingen naar het Blade Runner-universum die passen binnen de tijdlijn. “Daarom hebben we ook voor dat jaar gekozen,” zegt Kosgrove.

De CEO voegt eraan toe dat de gebeurtenissen van de reeks plaatsvinden nadat replicants verboden worden en uit de doeken doet hoe hun fabrikant, de Tyrell Corporation, plaats moet ruimen voor de Wallace Corporation van Niander Wallace, Jared Leto’s personage in Blade Runner 2049.

“Niander begint in Blade Runner: Black Lotus aan zijn opmars met zijn visie voor replicants en wat ze voor de wereld kunnen betekenen,” zegt Kosgrove.

Bron: IndieWire

Lees meer over: