Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.11.2020

Christopher Nolan vergelijkt Batman Begins met huidige superheldenfilms

door Vertigo

Christopher Nolan heeft teruggeblikt op Batman Begins en is opgelucht dat hij de film maakte voordat superheldenfilms de bioscopen domineerden.

Volgens Nolan kwam Batman Begins op het juiste moment tot stand. “Het oorsprongsverhaal van Batman was nog niet eerder verteld in een film en zelfs niet in zijn volledigheid in de comics,” zegt Nolan.

“Er waren geen specifieke richtlijnen en er zat een gat in de filmgeschiedenis,” vervolgt hij. “Er was namelijk een definitief Superman-verhaal, Richard Donners Superman met Christopher Reeves, maar geen definitief Batman-verhaal.”

Nolan beschrijft Batman Begins als een verhaal over een buitengewone figuur in een doodgewone wereld en zegt dat hij voor de Dark Knight-trilogie veel creatieve vrijheid kreeg.

“Bovendien hadden we het voordeel dat we meer tijd konden laten tussen sequels,” zegt hij. “Na Batman Begins waren we niet zeker of we een vervolg zouden maken. The Dark Knight liet drie jaar op zich wachten en The Dark Knight Rises vier jaar.”

“De Dark Knight-trilogie voelde niet aan als een commerciĆ«le machine,” vervolgt hij. “Nu is het genre enorm succesvol en is de druk veel groter.”

Bron: IndieWire