Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.11.2020

Angelina Jolie regisseert biopic over Britse oorlogsfotograaf

door Vertigo

Angelina Jolie gaat een biopic over de Britse oorlogsfotograaf Don McCullin regisseren. De film wordt geproduceerd door Tom Hardy en zal Unreasonable Behaviour heten, naar McCullins gelijknamige autobiografie.

Unreasonable Behaviour doet uit de doeken hoe McCullin opgroeide in het door armoede getroffen Londen van WO II en de wereld rondreisde om oorlogsgebieden te fotograferen.

“Ik voelde me aangetrokken tot Don McCullins unieke combinatie van moed en menselijkheid, zijn toewijding om getuige te zijn van hoe het er in een oorlog echt aan toegaat en zijn empathie en respect voor de slachtoffers,” zegt Jolie.

“We hopen een film te kunnen maken die even compromisloos is als Dons foto’s,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat de film zowel over McCullins ervaringen als over de opkomst en val van een uniek journalistiek tijdperk zal gaan.

McCullin heeft er alvast het volste vertrouwen in en prijst Jolie’s ‘krachtige en nauwkeurige’ weergave van Cambodja tijdens het Rode Khmer-bewind in First They Killed My Father. “Ik heb het gevoel dat ik in veilige, capabele en professionele handen ben,” zegt hij.

Bron: The Playlist