Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.08.2020

Christopher Nolan openhartig over Tenet-release en Robert Pattinsons Batman

door Vertigo

Omdat het de eerste blockbuster is sinds de coronacrisis wordt Christopher Nolans Tenet de redder van de bioscopen genoemd, maar de regisseur zelf blijft bescheiden.

“Mijn enige verantwoordelijkheid is een zo goed mogelijke film maken,” zegt hij. “Cinema is sowieso groter dan één film en ik denk dat mensen geneigd zijn om de zaken te vereenvoudigen, vooral in deze tijden.”

“Ik ben gewoon heel blij dat de studio de film uitbrengt op plekken waar de bioscopen weer open zijn,” vervolgt hij. “Uiteraard hadden we een andere releasestrategie in gedachten, maar we hebben ons net als iedereen moeten aanpassen.”

“Verder ben ik heel blij dat mensen overal ter wereld hun reacties op de film beginnen te delen. Voor mij is een film namelijk nooit af tot het publiek de kans krijgt om hem te zien en mij zegt wat ze er van vinden.”

Nolan blikte ook de Dark Knight-trilogie in en zegt dat zijn Tenet-acteur Robert Pattinson hem geen advies vroeg voor zijn rol in The Batman.

“We hebben erover gezwegen tot vlak voor het einde van de shoot,” zegt Nolan. “Toen hebben we er even over gepraat en grapjes over gemaakt.”

“We hebben het wel gehad over de verschillende aspecten van wat hij zou doormaken,” vervolgt hij. “Ik ben blij dat hij werd gecast en ik denk dat hij het er geweldig van zal afbrengen. Ik kan niet wachten om te zien wat hij met het personage doet.”

Bron: /Film