Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.08.2020

Chris Pine ontdekt ode aan grootmoeder in Once Upon a Time in Hollywood

door Vertigo

Begin dit jaar zei Quentin Tarantino dat Chris Pine de beste acteur van zijn generatie is en de regisseur blijkt ook fan te zijn van Pines grootmoeder, actrice Anne Gwynne.

“Hij weet alles over haar,” zegt Pine in de podcast Things Are Going Great for Me. “Hij kent de titels van haar films, de namen van haar tegenspelers, regisseurs en de production designers. Het is ongelooflijk.”

Pine en zijn moeder, Anne Gwynnes dochter, ontmoetten Tarantino op een Oscarfeestje. “Hij en mijn moeder hebben veertig minuten met elkaar gepraat, terwijl ik nog een martini ging halen,” zegt de acteur.

Tarantino verwees zelfs naar Gwynne in Once Upon a Time in Hollywood. Op een bepaald moment zijn een aantal volgelingen van Charles Manson namelijk naar één van haar films aan het kijken. Pine merkte het zelf niet op, maar zijn moeder wel.

“Ik heb Tarantino er nog niet over aangesproken, maar ik ga hem een e-mail van mijn moeder doorsturen,” zegt Pine. “Sowieso was het heel lief van hem en ik ga ervan uit dat hij het bewust heeft gedaan. Mijn moeder was in de wolken.”

Bron: IndieWire