Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.12.2021

Chloé Zhao onthult oorspronkelijk Eternals-einde

door Vertigo

Chloé Zhao heeft onthuld dat haar Marvel-film Eternals oorspronkelijk een veel somberder einde had. Nadat het team superhelden de wereld redde, zou hun geheugen worden gewist en zouden ze naar een andere planeet reizen voor een nieuwe opdracht.

“Volgens mij was het best een goed einde omdat ik melancholische films gewoon ben,” zegt Zhao. “Ik denk echter dat het niet in de smaak viel bij het testpubliek. Toen de film voorbij was, wist niemand wat ze met het slot moesten aanvangen en bij MCU-films wil je enthousiast zijn voor wat er nog komt.”

Bijgevolg wijzigde Zhao het einde en worden sommige Eternals ontvoerd door hun schepper Arishem, terwijl de anderen naar hen op zoek gaan. Ze krijgen daarbij de hulp van hun soortgenoot Eros (Harry Styles), de broer van Thanos, en zijn kompaan Pip the Troll (Patton Oswalt).

Wat Zhao betreft, maakte Eros net als de Eternals van de aarde deel uit van een team dat een planeet moest beschermen. In Eros’ geval was dat Titan, de planeet waar Thanos vandaan kwam. “Dat leek me een leuk idee,” zegt de regisseuse. “Welke invloed had Eros op de bewoners van Titan en welke invloed had dat op Thanos?”

Zhao voegt er echter aan toe dat Eros op een gegeven moment deserteerde en Pip creëerde. “Ze zijn een duo zoals Han Solo en Chewbacca en worden gezocht door Arishem,” vervolgt ze. “Eros is als het ware een outlaw in de ruimte. Dat personage had ik in gedachten.”

Het is onduidelijk waar en wanneer Eros in de toekomst zal opduiken en of Zhao’s visie voor de superheld zal gevolgd worden. Momenteel zijn er geen plannen voor een Eternals-sequel, die niet alleen Marvels slechst besproken film tot nu toe is maar ook zijn minst succesvolle film van 2021.

Bron: The Playlist

Lees meer over: