Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.08.2018

Carol-productiegerucht maakt van Harvey Weinstein een nog grotere engerd

door Vertigo

Voor Harvey Weinstein uit zijn eigen productiebedrijf werd gezet na ettelijke beschuldigingen van seksueel misbruik was hij een gerenommeerd filmproducent. Eén van de projecten waar hij toezicht op hield was Todd Haynes’ Carol, het romantische drama met Cate Blanchett en Rooney Mara.

Enkele betrokkenen bij het project hebben hun vrees geüit dat Weinstein bepaalde, ongebruikte naaktscènes van de twee actrices bewaarde voor zijn “privécollectie”.

Vanuit Hollywood rijst de vraag hoe vrouwen zich daartegen kunnen beschermen. “Ik denk zelfs dat het niet mogelijk is om nog iets te vernietigen in het digitale tijdperk,” zei een Carol-medewerker. “Het idee dat ook maar iets uitgewist wordt, is naïef.”

Advocate Jamie Feldman werkte reeds samen met actrices Juno Temple en Gillian Jacobs om toegang tot ongebruikt beeldmateriaal in te perken. Volgens Feldman volstaat een belofte om het veilig te bewaren niet meer. Om het uit de handen van hackers en dieven te houden, moet het volgens haar vernietigd worden met een geschreven bevestiging daarvan achteraf. Als er dan toch iets lekt online, moeten de studio’s verplicht worden om het te verwijderen of een schadevergoeding te betalen.

Bron: The Playlist